Skip to navigation Skip to main content

Export & Internal Sales Specialist

bedrijf

Omexco is een toonaangevend, Belgisch bedrijf, gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van luxe behang en wandbekleding.

Omexco is internationaal georiënteerd (95% export) en bouwde sinds 1976 een sterke reputatie op in de interieurontwerp- en decoratie-industrie. Het HQ is gevestigd te Leuven, maar het bedrijf heeft wereldwijd distributiepunten en is actief in meer dan 80 landen. Via zowel direct sales als via distributeurs bereikt Omexco een indrukwekkende klantenkring van interieurontwerpers, architecten, exclusieve hotels, restaurants, boetieks en particuliere klanten over de hele wereld.


Omexco gebruikt alleen de beste materialen, zoals natuurlijke vezels, textiel, kurk, hout en tal van andere natuurlijke producten, om unieke en duurzame wandbekleding te creëren. Sustainability is dan ook het stokpaardje en dit onderscheid hen van andere spelers. De collecties zijn geïnspireerd op de nieuwste trends in mode, kunst en architectuur, en bieden een breed scala aan stijlen, van klassiek tot modern en avant-garde.

Om de bestellingen en de logistieke en administratieve flows in goede banen te leiden, heeft Omexco vandaag een leuke vacature voor een Export & Internal Sales Specialist.


functie

Het Export & Internal Sales Team staat in voor het verwerken en opvolgen van alle bestellingen. Samen met jouw team van vier collega’s sta je in nauw contact met de sales van Omexco, maar ook met de distributeurs wereldwijd en af en toe ook met de eindklant.

• Je verwerkt bestellingen voor jouw klantenportefeuille en dit vooral via mail. Af en toe sta je je klanten ook via de telefoon te woord. Je houdt hierbij het ERP-systeem nauwkeurig bij en staat voortdurend in contact met het magazijn.
• Je behandelt speciale aanvragen van klanten/distributeurs en maakt de facturen op. Het contact met transportbedrijven voor verzending van de bestellingen, is ook een van jouw verantwoordelijkheden.
• Prijsaanvragen en staalaanvragen komen jouw richting uit en je verzekert een goede service.
• Je houdt klanten op de hoogte van de status van hun bestelling en eventuele klachten kan je op een professionele en correcte manier beantwoorden.

Kortom, een toffe en afwisselende administratieve en klantgerichte job waarbij je je talenkennis en organisatietalent optimaal kan inzetten.


profiel

• Je hebt administratieve ervaring in een klantgerichte omgeving en wil graag met een leuk product werken waar je trots op mag zijn.
• Een internationale klantenkring spreekt jou aan.
• Jouw talenknobbel zit in de kennis van het Engels. Daarnaast heb je een goede kennis van ofwel het Duits ofwel het Frans. Gezien het meeste van jouw werk via mail/ERP verloopt, geef je blijk van een sterke schrijfvaardigheid.
• Je bent klantgericht en houdt ervan om de processen in goede banen te leiden zodat klanten optimaal beleverd worden. Naast het opvolgen van de meer standaardbestellingen, hou je ervan om een klankbord te zijn voor sales/distibuteurs wanneer ze meer specifieke noden of vragen hebben bij een project. Je denkt mee met hen om praktische oplossingen te vinden omtrent bijvoorbeeld het gebruik/verbruik van materialen in een project.
• Je bent vertrouwd met MS Office en kunt efficiënt werken met verschillende ERP-programma's.
• Collegialiteit staat centraal bij Omexco en jij vindt het dus ook belangrijk om een goede wisselwerking te hebben met je collega's.


aanbod

• Je werkt voor een stabiel en financieel sterk Belgisch bedrijf dat internationaal actief is.
• Een afwisselende administratieve en klantgerichte job.
• Werken in eigen streek, op een aangename locatie met een collegiale werksfeer.
• Werkuren van maandag tot donderdag van 8.30u tot 17u en vrijdag van 8.30u tot 15u, waardoor je een goede balans werk-privé hebt.
• Een 38-urenweek met 24 verlofdagen en een aantrekkelijk verloningspakket dat aansluit bij je ervaringen en skills.
• Een goede opleiding om je te laten excelleren in je functie.

Als deze functie je aanspreekt, stuur ons dan zo snel mogelijk je CV per e-mail naar stefan@omexco.com.
Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met Stefan op +32 16 40 18 80.